Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: ovenschotel met witte bonen en worst

Recept: ovenschotel met witte bonen en worst

Thuis & wonen
Recept: ovenschotel met witte bonen en worst

Dit is een heerlijke recept voor in de winter. Deze ovenschotel met witte bonen, worst en kerstomaatjes is heel eenvoudig om te maken en zal iedereen met een voldaan gevoel van tafel laten gaan. Je hebt wel een beetje geduld nodig voor dit recept, want de ovenschotel moet zo’n 50 minuten in de oven, maar dat is niet zo erg toch? Dan heb je tenminste uitgebreid de tijd voor een aperitiefje!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 800 gram witte cannellinibonen (uit blik)
  • 4 pittige worsten
  • 600 gram kerstomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • enkele takjes verse tijm
  • scheutje witte wijn
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • zout
  • peper

Zo maak je deze ovenschotel:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Spoel de kerstomaten. Verdeel 400 g van de tomaatjes in een grote ovenschaal. Kneus de teentjes knoflook en leg ze erbij. Pel de ui en snij ‘m in parten. Leg de ui samen met de worstjes bij in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn, schep om en leg er de takjes tijm bij. Kruid met peper en zout. Bak 25 à 30 minuten in de oven, tot de worstjes bruin zijn.
  3. Spoel de bonen en laat uitlekken. Haal de schaal uit de oven, blus met wat wijn. Draai de worstjes om. Doe er de rest van de kerstomaten en de bonen bij. Schep om. Zet nog 20 minuten in de oven en serveer.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Ovenschotel met krieltjes en sperziebonen

Simpel ovengerecht met groenten en worst

Ovenschotel met aardappel

Shoppen is altijd een goed idee