Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Ovenschotel met koolvis en venkelpuree

Recept: Ovenschotel met koolvis en venkelpuree

Thuis & wonen
Recept: Ovenschotel met koolvis en venkelpuree

In vele huishoudens is het de traditie om op vrijdag vis te eten. Wij vonden een leuk receptje dat heel gemakkelijk te maken is én dat ook nog eens super lekker is. Of je het nu op vrijdag doet of op een andere dag, je moet het zeker eens uitproberen. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig:

  • 600g koolvis
  • 2 venkelknollen
  • 800g aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje bladpeterselie
  • 4 el verse kruiden (peterselie, koriander, munt, bieslook, dragon)
  • 50g panko (of broodkruim)
  • melk
  • boter
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkel schoon en snij in stukjes. Stoof een kwartiertje aan in olijfolie en pureer.
  2. Schil de aardappelen, snij in gelijk stukken en kook ze gaar. Pureer samen met een klontje boter. Roer er wat melk door. Spoel en hak de peterselie en voeg samen met de venkelpuree toe aan de aardappelpuree. Kruid met peper en zout en meng tot een egale venkelpuree.
  3. Pel en pers de knoflook. Smelt 2 el boter en meng met knoflook, panko en de verse groene kruiden tot een smeuïge mix.
  4. Leg de vis in een met olijfolie ingevette ovenschaal, kruid met peper en zout en zet 5 minuten in de oven. Haal’m eruit en verdeel er de puree over. Bestrooi met de kruidenmix en zet nog eens 10 minuten in de oven. Laat een kleurtje krijgen onder de grill.

Recept: Libelle Lekker

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee