Een heerlijk pastagerecht met een twist. Want we combineren de Italiaanse farfalle met een Oosterste tonijn. Dat wordt smullen geblazen!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 g tonijn (ultravers)
- 500 g farfalle
- 3 limoenen (losgesneden partjes van)
- ½ limoen (geraspte schil van)
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 1 chilipeper (gehakt)
- 4 el zwart sesamzaad
- peper
- zout
Zo maak je het:
- Wentel de tonijn door het sesamzaad. Kruid met peper. Schroei de tonijn aan alle kanten dicht in een pan met hete olijfolie (vanbinnen moet hij mooi rosé blijven). Haal uit de pan en hou apart.
- Stoof in dezelfde pan de chilipeper en knoflook glazig. Voeg boter, de partjes limoen en limoenschil toe.
- Kook de farfalle beetgaar en giet af. Doe ze bij de limoensaus en laat even doorwarmen. Kruid met peper en zout.
- Snij de tonijn in plakjes en bestrooi met wat zout. Leg ze op de pasta en serveer meteen.
Bron: libelle-lekker.be
Lees ook: