Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Ontbijtpizza met pancetta en ei

Recept: Ontbijtpizza met pancetta en ei

Thuis & wonen
Recept: Ontbijtpizza met pancetta en ei

Pizza enkel als snack of diner? Nope, je kan het lekkers nu ook ’s ochtends als ontbijt eten. We laten de zware Bolognesesaus achterwege en kiezen voor gezondere varianten als geitenkaas en een eitje. Loopt het water je al in de mond? Probeer het dan gewoon eens lekker zelf bij je thuis!

Dit heb je nodig:

  • 2 rollen pizzadeeg (kant-en-klaar)
  • 10 sneetjes pancetta
  • 40g geraspte parmezaan
  • 150g geitenkaas (zachte)
  • 2 eieren
  • 40g rucola
  • 2 takjes bladpeterselie
  • salie
  • 1 lente-uitje
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol de vellen pizzadeeg uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de pizza’s met de geraspte parmezaan. Kruid met peper en zout.
  2. Verdeel de pancetta over de pizza’s en brokkel de geitenkaas erover. Breek een eitje over elke pizza en kruid met peper en zout. Schuif 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snipper de peterselie en de lente-ui fijn en bestrooi de pizza’s ermee. Werk af met enkele blaadjes rucola en salie. Serveer meteen.

Recept: Libelle Lekker

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee