Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Ontbijtmuffins van appeltjes met veenbessensaus

Recept: Ontbijtmuffins van appeltjes met veenbessensaus

Thuis & wonen
Recept: Ontbijtmuffins van appeltjes met veenbessensaus

Ontbijten met muffins? Yes, please! Dit ontbijt is origineel, lekker zoet en toch gezond. En het geeft je genoeg energie om ’s ochtends bergen werk te kunnen verzetten!

Ontbijtmuffins van appeltjes met veenbessensaus

Recept voor 12 muffins

Wat heb je nodig?

  • 200 g speltbloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl bicarbonaat
  • 25 ml olijfolie
  • 100 ml honing
  • 1 ei
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 el granola (of havermoutvlokken)
  • 2 el veenbessenjam
  • 1 appel

En zo doe je het!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appel in stukjes en doe de jam erbij. Meng speltbloem, bakpoeder en bicarbonaat. Meng de olijfolie met de honing, het ei en de amandelmelk.

Voeg het bloem- en olijfoliemengsel samen en roer kort (anders krijg je taaie muffins). Voeg de appeltjes met veenbessen toe en roer zachtjes. Neem een muffinblik en vul het met het beslag. Besprenkel met havermoutvlokken of granola. Bak de muffins goudbruin in 15-20 minuten.

Dit is toch een ontbijtje om vrolijk van te worden?

Bron: Libelle-Lekker

Dit zijn nog meer lekkere ontbijtreceptjes!

Shoppen is altijd een goed idee