Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept | Omeletrolletjes

Recept | Omeletrolletjes

Thuis & wonen
Recept | Omeletrolletjes

Snel. lekker én makkelijk: dunne omeletrolletjes met appel & hüttenkäse. Het handige hiervan is dat je geen grote stapel hoeft te bakken – dit recept is voor 1 persoon, maar je kunt er natuurlijk ook meer maken.

Dit heb je nodig (voor 1 omelet):

Omelet:
1 ei
1 el amandelmelk of melk naar keus
snufje zeezout
1 tl ghee (een soort geklaarde boter), kokosolie of olijfolie om in te bakken

Vulling:
½ rode appel, klokhuis eruit en grof geraspt
3 el hüttenkäse
snufje kaneel
1 el pompoenpitten
paar takjes tijm, alleen de blaadjes (als je wilt)

Zo maak je het!

Klop het ei kort los in een kom of glas met een scheutje melk en een snuf zout. Verhit de ghee of olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schenk het ei erin en bak 1 minuut aan de ene kant en dan 30-45 seconden aan de andere. Keer voorzichtig om met een spatel. Schep de ingrediënten voor de vulling in een kom door elkaar. Leg de omelet op een bord, schep de vulling in het midden en rol op. Snijd doormidden en dien op. Als je de omelet in vetvrij papier verpakt, is dit ook een goed ontbijt voor onderweg.

 

boek-header

Alle beelden en recepten komen uit het boek The Green Kitchen van David Frenkiel & Luise Vindahl € 19,95, Gottmer.nl/lifestyleboeken

 

Op hun prachtige healthy vegetarische foodblog Greenkitchenstories.com inspireren David en Luise al jaren heel veel mensen om lekker en vegetarisch te koken. De mooiste recepten vind je in dit boek.

Shoppen is altijd een goed idee