Maak eens iets bijzonders van je gebruikelijke eitje met dit recept. Door het ei in een bakje in de oven te zetten en room en garnaaltjes toe te voegen, heb je een heel ander gerecht. Supermakkelijk!
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 eieren
- 100 g garnalen
- 4 el gruyère (geraspt)
- 4 el room
- 4 lente-uien
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
- toast
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.
2. Wrijf 4 ovenschaaltjes in met het teentje knoflook en kwast ze in met olijfolie. Schep de lente-ui en de garnalen in de schaaltjes. Hou 2 eetlepels apart om de eieren te garneren.
3. Lepel in elk schaaltje een eetlepel room en kruid met peper en zout. Breek in elk schaaltje voorzichtig een ei, zonder de dooier stuk te maken. Strooi de gruyèrekaas erover.
4. Zet de schaaltjes in een warmwaterbad 15 minuten in de oven; het eitje moet gaar maar nog zacht zijn. Garneer met een handje grijze garnalen en uienringetjes, en serveer met broodjes of toast.
Probeer ook:
- Recept | Omeletrolletjes
- Recept: groene asperges en tuinbonen met ei
- Recept: Lauwwarme salade
Bron: Libelle Lekker