Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: Nutellamousse is hét dessert voor chocoholics

RECEPT: Nutellamousse is hét dessert voor chocoholics

Thuis & wonen
RECEPT: Nutellamousse is hét dessert voor chocoholics

We hebben al verschillende recepten met Nutella de revue zien passeren. Denk maar aan een Nutellapizza én aan Nutella-ijsjes. Toch vielen we weer bijna van onze stoel toen we deze Nutellamousse tegenkwamen. Een recept dat we jullie uiteraard niet kunnen ontzeggen.

Dit heb je nodig voor vier tot zes porties (bereidingstijd: anderhalf uur):

  • 225 gram roomkaas
  • 220 gram Nutella
  • 200 gram suiker
  • 340 gram room
  • 1 theelepel vanille-extract

Zo maak je de Nutellamousse:
1. Doe de roomkaas, de Nutella en de suiker in een kom. Dit ga je nu met een mixer opkloppen gedurende zo’n 2 tot 3 minuten. Het is belangrijk dat de textuur van het mengsel licht en fluffy is.

2. Vervolgens doe je wat room in een kom. Voeg nu de suiker (nog zo’n drie eetlepels) en het vanille-extract toe. Klop dit opnieuw op met je mixer.

3. Neem ongeveer een derde van het beslag dat je in stap twee gemaakt hebt. Dit voeg je nu toe aan het Nutellamengsel (uit stap één). Even goed roeren en dit ga je nu herhalen tot je alles samengevoegd hebt.

4. Verdeel de mousse over vier tot zes glaasje en laat dit voor 30-45 minuten afkoelen in de koelkast.

5. Wanneer je het serveert, kan je nog enkele toppings toevoegen. Onze favorieten? Slagroom, hazelnoot en en stukjes chocolade.

Bron: purewow.com

Copyright: Sandie Stroobants

Shoppen is altijd een goed idee