Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: noten-rozijnenbrood

Recept: noten-rozijnenbrood

Thuis & wonen
Recept: noten-rozijnenbrood

Hoe leuk is het om af en toe zelf brood te bakken in plaats van het altijd te kopen in de supermarkt? Het hele huis gaat er nog lekker van ruiken ook. Dit brood is heerlijk als ontbijt, of als tussendoortje bij de koffie met een dikke laag roomboter. Yum!

Noten-rozijnenbrood

Recept voor 1 brood

Wat heb je nodig?

  • 50 g rozijnen
  • 100 g walnoten (grof gehakt)
  • 1 ei
  • ½ blokje verse gist (21 g)
  • 250 g patentbloem (type 450)
  • 3 el boter (gesmolten)
  • 1 kl honing
  • 100 ml melk (+ wat extra)
  • snufje zout

En zo maak je het!

Hak de noten grof en verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de bloem en het zout in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden. Los de gist en de honing op in de lauwe melk, en giet het in het kuiltje. Voeg er de boter en het ei aan toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal, leg die in een kom en dek af met een vochtige doek. Laat 45 minuten rijzen op een warme plek, tot het volume verdubbeld is.

Kneed de noten en de rozijnen door het deeg. Maak er een brood van en leg dit in een beboterde cakevorm. Zorg ervoor dat de bovenkant mooi glad is. Dek af met een doek en laat nog 30 minuten rijzen.

Bestrijk het brood met de extra melk en laat het in het midden van de oven 40 à 50 minuten bakken, tot het mooi goudbruin is.

Geniet ervan!

Recept via Libelle-Lekker.

Dit zijn ook hele lekkere ontbijtjes om zelf te maken:

 

 

Shoppen is altijd een goed idee