Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Muffins met banaan en chocolade

Recept: Muffins met banaan en chocolade

Thuis & wonen
Recept: Muffins met banaan en chocolade

Mmmmmmmm muffins! Deze muffins zijn niet moeilijk om te maken en ze zijn goddelijk! Je zult er zeker indruk mee maken op een feestje, of hou je ze liever voor jezelf? 

Ingrediënten (voor 12 stuks):

  • 75 g boter (gesmolten)
  • 250 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 100 g suiker
  • 2 el vanillesuiker
  • zout
  • kaneelpoeder
  • nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 2 bananen (geprakt)
  • 50 g bittere chocolade (pastilles)
  • 12 walnoten

Benodigdheden:

  • muffinblik
  • papieren muffinvormpjes

Zo maak je ze:

  1. Vewarm de over voor op 180° C. Bekleed de muffinbakvorm met de papieren muffinvormpjes.
    Smelt boter in een pannetje en laat dit even afkoelen.
    Pel de bananen en prak ze fijn met een vork.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de vanillesuiker, een snuifje zout, kaneel en nootmuskaat. Klop de eieren los met de melk. Voeg de gesmolten boter toe en roer tot een glad mengsel.
  3. Doe de geprakte bananen en het bloemmengsel bij de eimassa en meng tot een smeuïg beslag. Roer er de chocolade pastilles door en verdeel het deeg over de vormpjes. Druk in het midden van elk een walnoot. Bak de muffins ± 25 minuten in de oven.
  4. Bewaar de muffins luchtdicht afgesloten, bijvoorbeeld in een koekblik, zodat ze niet uitdrogen.

Ze zijn zowel koud als warm heerlijk!

Bron: Libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: snelle ontbijtmuffins

Recept: Karamel cupcakes

Hartige muffins met paprika

 

Shoppen is altijd een goed idee