Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: minipizza van aubergine

Recept: minipizza van aubergine

Thuis & wonen
Recept: minipizza van aubergine

Als het zonnetje schijnt, willen wij vooral snel én makkelijk koken. De keuze tussen sloven in de keuken of lekker bakken op het terras is immers snel gemaakt. Deze minipizza’s zijn het perfecte alternatief voor een gewone diepvriespizza, bijna net zo snel klaar en stukken gezonder. Probeer het zelf!

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 2 middelgrote aubergines, in dunne plakken gesneden (2,5 cm)
  • 120 ml passata
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ½ tl zout
  • peper

 

Voor de toppings 

  • 10-12 olijven, ontpit en gehalveerd
  • 100 g champignons, in plakjes gesneden
  • 100 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout
  • peper
  • 2 el bocconcini (kleine mozzarella)
  • Handvol rucola of andere sla

Je kunt natuurlijk ook variëren met wat salami, tonijn of ansjovis. Net wat jij lekker vindt!

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapier op een ovenplaat. Meng de passata met de oregano, het zout en de peper in een kommetje. Beleg de pizza’s: begin met de tomatensaus en leg daarna de toppings op de aubergineplakjes. Bewaar de sla als afwerking. Schuif de auberginepizza’s in de oven gedurende 15 à 20 minuten. Serveer met de sla.

Probeer ook:

Bron: foodmatters.com, via flair.be

Shoppen is altijd een goed idee