Als ik wat meer tijd heb, maak ik zelf granola: lekker in de yoghurt en bij fruit. Nu houd ik sowieso van fruit; eigenlijk vind ik het (met granola) vaak een lekkerder tussendoortje dan een koek of andere zoete snack. Dat heb ik overigens nog niet zo lang geleden ontdekt: dus af en toe moet je nieuwe dingen uitproberen!
Crunchy fruitsalade met granola
XL
Voor 1 persoon
529 kcal
Dit heb je nodig
1 hand kersen
1 hand blauwe bessen
1 hand frambozen
½ appel, in blokjes
Voor de granola:
1 el hazelnoten, gehakt
25 g havermout
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
1 el cranberry’s
1 tl honing
Zo maak je het
Meng het fruit en doe het in een schaaltje. Meng de ingrediënten voor de granola in een kom, behalve de honing. Rooster het mengsel in een droge koekenpan op laag vuur. Voeg de honing toe, roer goed door en bak de granola knapperig. Pas op voor aanbranden. Laat de granola afkoelen op een bord. Bestrooi de fruitsalade met granola.
Eet smakelijk!
Lees ook:
Recept: maak je eigen granola!