Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Mexicaanse wraps met guacamole

Recept: Mexicaanse wraps met guacamole

Thuis & wonen
Recept: Mexicaanse wraps met guacamole

Een heerlijk, pittig en gemakkelijk receptje. Ideaal als snack voor een avondje bankhangen met een goede film, of als vlugge avondmaaltijd. Simpel om te maken, maar ontzéttend lekker. Geniet ervan!

Mexicaanse wraps met guacamole dip

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 8 torrilla’s kant-en-klaar)
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 avocado
  • 1 blikje maïs
  • 1 stengel prei
  • 2 wortelen
  • 250 g witte kool
  • 1 ui
  • 100 g gruyère (geraspt)
  • 200 g zure room
  • 300 ml yoghurt
  • tabasco
  • 2 el citroensap
  • 100 ml groentebouillon
  • cayennepeper
  • uit de molen peper
  • zout

En zo doe je het!

Verwarm de oven voor op 200° C. Maak de groenten schoon. Snij de prei in ringen, de kool in reepjes, de wortelen in dunne staafjes. Pel en snipper de uien. Laat de maïs uitlekken.

Bak het gehakt rul in 2 el olie. Bak de ui even mee. Doe er de wortelen, kool en groentebouillon bij. Laat 5 minuten sudderen. Doe er de maïs en prei bij. Kruid met zout, peper en cayennepeper.

Bestrijk de tortilla’s met zure room. Verdeel er de gehaktvulling over. Vouw twee tegenover elkaar liggende kanten wat naar binnen en rol dan in de andere richting op.

Snij de tortilla’s schuin doormidden en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met kaas en zet nog 10 à 12 minuten in de oven.

Halveer en ontpit intussen de avocado. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer het met de citroen en de yoghurt. Kruid met zout, peper en tabasco. Serveer deze guacamole bij de wraps.

Lees ook:

Bron: Libelle-Lekker

 

Shoppen is altijd een goed idee