Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Malteserstaart

Recept: Malteserstaart

Thuis & wonen
Recept: Malteserstaart

Of je nu een beginnend bakwonder bent of een gevorderde: zet de oven maar alvast aan voor deze overheerlijke Malteserstaart!

Ingrediënten (voor 10 personen)

  • 2 zakjes kant-en-klaar chocoladecakedeeg
  • 100 g boter
  • 200 g poedersuiker
  • 12 witte KitKat-repen
  • 3 zakjes Maltesers

Bereiding

  • Smeer een ronde cakevorm in met boter en bestrooi met bloem. Klop de overtollige bloem eruit.
  • Giet het taartdeeg in de vorm en bak ± 50 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
  • Check met een satéprikker of de taart gaar is. Haal ­voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  • Meng de zachte boter met de poedersuiker tot een ­homogene massa. Bestrijk de buitenkant van de cake volledig met dit mengsel.
  • Schik de KitKat-repen per twee rondom de taart. Druk goed in de botermassa.
  • Vul de bovenkant op met Maltesers.
  • Bind een lint om de cake heen, zodat de KitKats mooi rechtop blijven staan.

Eet smakelijk!

Maak ook

Shoppen is altijd een goed idee