Muesli uit de supermarkt ziet er erg gezond uit, maar wist je dat er vaak heel veel suiker in verstopt zit? Maak daarom je granola eens zelf! Superlekker, leuk om te doen én je weet zeker dat er geen rare toevoegingen in zitten. Enjoy!
Homemade granola
Recept voor 10 porties
Wat heb je nodig?
- 3 el boter
- 40 g cashewnoten
- 40 g zonnebloempitten
- 3 el pompoenzaad
- 400 g havervlokken
- ½ vanillestokje
- 60 g kokos (vlokken)
- 3 el honing
- 3 el water
- 4 el gedroogde cranberry’s
- 60 g rozijnen
En zo doe je het!
Verwarm de oven voor op 125 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Smelt de boter in een pannetje. Meng alle ingrediënten, behalve de rozijnen en de cranberry’s, met de gesmolten boter. Spreid het mengsel uit op een bakplaat.
Zet het 35 minuten in de oven, en schep ondertussen geregeld om. Laat de granola afkoelen. Schep er de rozijnen en cranberry’s door.
Tip: Luchtdicht afgesloten blijven deze ontbijtgranen wekenlang knapperig.
Zin in nog meer lekkers?
- Recept: snelle ontbijtmuffins
- Recept: pannenkoekjes met rabarbervulling
- Gezond en snel ontbijtje: quinoa met ananas en appel
Bron: Libelle-Lekker