Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ultieme zondagsnack: recept voor loempia’s met banaan en warme chocoladesaus

Ultieme zondagsnack: recept voor loempia’s met banaan en warme chocoladesaus

Ultieme zondagsnack: recept voor loempia’s met banaan en warme chocoladesaus

Zondag, bakdag! Heb jij aan het einde van de week ook altijd zo’n zin om de keuken in te duiken en wil je jezelf (en oké, sharing is caring) trakteren op écht iets lekkers? Maak dan deze overheerlijke loempia’s met banaan en warme chocoladesaus. Wa-ter-tan-den!

Recept loempia’s met banaan en chocoladesaus

Het beste van alles is dat je voor dit recept bijna niets in huis hoeft te hebben. Sterker nog, je komt waarschijnlijk al een heel eind als je je voorraad doorspit.

Ingrediënten (voor 16 stuks):

  • 4 bananen
  • 16 velletjes filodeeg
  • 1 ei
  • 200 gram chocolade

Lees ook
Simpel en gezond: recept voor halloumifrieten met witlofsalade

Bereidingswijze:

Tijd: 20 minuten voorbereiden + 10 minuten in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de bananen uit de schil en halveer ze over de lengte. Snijd de helften vervolgens over de breedte doormidden.
  3. Pak een velletje filodeeg en leg er – diagonaal – één stuk banaan op.
  4. Vouw het pakketje dicht door eerst het onderste puntje naar het midden te vouwen. Doe vervolgens hetzelfde met de puntjes aan de zijkant en rol ‘m dicht naar boven. Strijk er een beetje water tussen om de boel vast te plakken. Herhaal deze stap tot alle zestien velletjes op zijn.
  5. Bedek een ovenplaat met een vel bakpapier en leg de loempia’s erop. Klop het ei los en bestrijk de bananenpakketjes hiermee.
  6. Bak de loempia’s in de voorverwarmde oven (ongeveer tien minuten) tot ze krokant en goudbruin zijn.
  7. Smelt ondertussen de chocolade en giet het in een gezellig schaaltje. Serveer direct met de warme bananenloempia’s.

Hartige snacks

Ben je niet zo van de zoete lekkernijen of heb je meer zin in een hartige snack? Ook dan ben je bij Flair aan het juiste adres. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze roggeflensjes met geitenkaas en spekreepjes? Of pitabroodjes met bloemkool en feta?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: CARO