Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: linguine met zalm en venkel

Recept: linguine met zalm en venkel

Thuis & wonen
Recept: linguine met zalm en venkel

Dit recept is gezond, makkelijk, snel en ook nog eens heerlijk! Wat wil je nog meer?! De combinatie van de zalm en de venkel zorgt voor een feest op je bord en in je mond!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 250 gram linguine
  • 200 gram zalmfilet
  • 3 tomaten
  • 150 gram venkel
  • geraspte citroenschil van 1 kleine citroen
  • koriander
  • 150 ml melk
  • 500 ml groentebouillon
  • 250 ml visbouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 1,5 el bloem
  • 1,5 el boter
  • cayennepeper
  • zout

Zo maak je het:

  1. Breng de groentebouillon aan de kook, zet het vuur lager en pocheer de vis 8 minuten in de bouillon. Kook ondertussen ook de pasta beetgaar.
  2. Spoel en snipper de venkel. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Verkruimel de gepocheerde vis.
  3. Smelt de boter, roer er de bloem door en laat even sudderen. Voeg er de wijn, visbouillon en melk aan toe en laat al roerend indikken. Kruid met cayennepeper en zout.
  4. Schep de geraspte citroenschil, tomaten, venkel en zalm door de saus en laat mee verwarmen. Meng met de pasta en werk vervolgens af met verse koriander en venkelgroen.

Smakelijk!

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: Papillot van dorade en venkel

Venkel snijden, schoonmaken en bereiden

Recept: Spaghetti carbonara met zalm en broccoli

Shoppen is altijd een goed idee