Is jouw kookinspiratie na de feestdagen een beetje op? Begrijpen we heel goed! Daarom helpen wij – of eigenlijk Bridget Jones – je een stukje op weg met deze kalkoencurry. Perfect om eventuele restjes kalkoen in te verwerken, maar ook heel lekker met kip of tofu. Een lekkere lichte en gezonde maaltijd, die ook nog eens zo klaar is.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kalkoenfilet
- 2x zoete aardappel (geschild, in hapklare stukken)
- 2x raapjes (in hapklare stukken)
- 1x courgette (in hapklare stukken)
- 250 gram peultjes
- 1x rode ui (in stukken)
- 5 cm gember (geraspt)
- 2 teentjes knoflook (geraspt)
- koriander
- scheutje sojaroom
- 1 el rode currypasta
- 250 ml kippenbouillon
- arachideolie
- peper
- zout
Aan de slag!
- Snij de kalkoenfilet in stukjes en bak deze kort in een beetje arachideolie. Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan de aardappelen, raapjes en courgette half gaar. Kook ondertussen de peultjes beetgaar in licht gezouten water.
- Haal de groenten uit de pan en stoof nu de ui en look even aan. Doe de gember en currypasta erbij en schep goed om. Blus met de bouillon en breng aan de kook.
- Voeg de stukjes kalkoen en de groenten toe en laat op een zacht vuurtje 5 minuten sudderen of tot alles gaar is. Werk af met sojaroom en breng op smaak met koriander, peper en zout.
Eet smakelijk!
Probeer ook:
- Recept: makkelijke kokos-sneeuwballen
- RECEPT: zo maak je zelf kleurrijke unicorn cookies
- Recept: pasta met tonijn en kappertjes
Recept via Libelle-lekker.be