Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Lentespaghetti met knoflook-kruidenkruim

Recept: Lentespaghetti met knoflook-kruidenkruim

Thuis & wonen
Recept: Lentespaghetti met knoflook-kruidenkruim

Het is officieel lente! Ondanks dat het weer toch echt anders doet vermoeden, kunnen we dit moment natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. En daarom delen we een heerlijk licht receptje, waarmee je die lentekriebels zó in huis haalt. Yum!

Lees ook: Recept: Linguine met broccoli en knapperige pancetta

Recept: Lentespaghetti met knoflook-kruidenkruim

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 300 g spaghetti
  • 2 plakjes wit brood
  • 100 g snijbonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el verse kruiden (bijv. platte peterselie, basilicum en/of dille)
  • zout en peper
  • 3 el olijfolie

En zo maak je het!

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. Haal de snijbonen af en snijd ze in ruitjes.
  2. Kook de snijbonen in een bodem water met zout in 10 minuten knapperig gaar. Verkruimel het brood tussen de handen of in een keukenmachine.
  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui hierin aan. Giet de spaghetti en de snijbonen af en schep dit door de ui. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg dan de kruiden en een flinke snuf zout toe.
  5. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden. Bestrooi met het kruim en serveer met een partje citroen.

Geniet ervan!

Bron: CookLoveShare

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee