Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: lekker fris citroentaartje

Recept: lekker fris citroentaartje

Thuis & wonen
Recept: lekker fris citroentaartje

Er gaat maar weinig boven een Nutellataart  -mét Oreokorst – maar soms heb je zin in een iets minder machtig zoet snackje. Deze citroentaart is dan een perfect alternatief. Fris, tikje zuur maar ook lekker zoet. 

Ingrediënten voor 6 personen

  • 120 g zachte boter (+ wat extra)
  • 1 vanillestokje
  • 80 g poedersuiker
  • 5 eieren
  • 30 g amandelpoeder
  • zout
  • 200 g bloem
  • 2 onbehandelde citroenen (sap & schil)
  • 150 g suiker
  • 200 g room

 Benodigdheden
  • taartvorm, 28 cm diameter

 

 Bereidingswijze

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200° C. Boen de citroenen schoon met warm

water. Dep ze goed droog en rasp de schil fijn. Pers de citroenen. Beboter de taartvorm.

Roer de boter romig in een mengkom. Halveer het vanillestokje overlangs en schraap

het merg uit. Doe het vanillemerg met de suiker, 1 ei, het amandelpoeder en een
snuifje zout bij de boter en vermeng. Voeg de bloem toe en kneed tot een stevig deeg.
Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het daarna in de taartvorm. Prik de bodem in met een vork. Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten koel weg.
Bak de taartbodem 10 minuten voor. Laat afkoelen. Temper de temperatuur tot 180° C.
Meng 4 eieren met de suiker en de room. Voeg de geraspte citroenschil en het sap toe. Verdeel de citroencrème over de taartbodem. Bak de taart 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Geen tijd om het deeg zelf te maken? Gebruik dan kant-en-klaar kruimeldeeg.

 

 

Probeer ook:

Bron: Libelle Lekker

Shoppen is altijd een goed idee