Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Lasagne met spinazie

Recept: Lasagne met spinazie

Thuis & wonen
Recept: Lasagne met spinazie

Lasagne is naast ons favoriete comfort food ook nog eens énorm lekker. Vergeet dus even die calorieën en ga op zoek naar je Italiaanse roots. Wij geven je alvast een lekker recept dat een beetje verschilt van het origineel, namelijk met spinazie. Eet smakelijk! 

Dit heb je nodig:

  • 150g (verse) lasagnevellen
  • 1,5 kg (of 750 g diepvriesspinazie) bladspinazie
  • 2 knoflookteentjes
  • 250g ricotta
  • 4 el lichte room
  • olijfolie
  • 50g geraspte parmezaan
  • verse basilicum
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Blancheer de verse spinazie 2 minuten in gezouten water. Laat diepvriesspinazie ontdooien. Laat in beide gevallen goed uitlekken in een vergiet.
  3. Pel en plet de knoflook. Hak de spinazieblaadjes. Druk ze nogmaals goed uit. Klop de ricotta los met de room. Vermeng met de spinazie, de helft van de parmezaan en de knoflook. Kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
  4. Vet een rechthoekige ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Leg er in laagjes de lasagnevellen en het spinazie-ricottamengsel in. Eindig met een laagje lasagne. Strooi er de rest van de gemalen kaas op.
  5. Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven. Werk af met vers basilicum en serveer.

Recept: libelle-lekker

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee