Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: Lasagne met linzen en lentegroenten

RECEPT: Lasagne met linzen en lentegroenten

Thuis & wonen
RECEPT: Lasagne met linzen en lentegroenten

Lasagne is er in alle vormen en maten, maar deze variant kende je vast nog niet. Probeer ‘m snel en laat ons weten wat je ervan vond.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g lasagnevel
  • 50 g spekblokjes
  • 2 wortelen (in stukjes gesneden)
  • 3 stengels selder (gesneden)
  • 1 blikje linzen (380g)
  • 50 cl kippenbouillon
  • boter
  • grana padano (gemalen)
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  1. Laat een blik linzen (380 g) uitlekken.
  2. Stoof 2 in stukjes gesneden wortelen en 3 in stukjes gesneden selderstengels aan in wat boter.
  3. Voeg er 2 uitgeperste teentjes knoflook en de helft van de linzen bij.
  4. Bak 50 g spekblokjes en doe er de overige linzen en 50 cl kippenbouillon bij.
  5. Verwarm en mix tot een smeuïge pasta.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Kook 250 g lasagne beetgaar.
  8. Schik op elk bord een lasagnevel, lepel er wat linzenpuree op en dan wat van de groentemix.
  9. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
  10. Strooi er tot slot wat gemalen grana padano over en serveer meteen.

 

Nog meer recepten?

Bron: Libelle Lekker

Shoppen is altijd een goed idee