Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Lamsspiesjes met couscous

Recept: Lamsspiesjes met couscous

Thuis & wonen
Recept: Lamsspiesjes met couscous

Krijg je gasten en wil je ze eens verrassen met een bijzonder gerecht? Met deze zomers lamsspiesjes zul je zeker indruk maken!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 450 g lamsgehakt
  • 250 g couscous
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 6 gedroogde abrikozen (in stukjes)
  • 16 groene olijven
  • 2 el bladpeterselie (gesnipperd)
  • 2 el munt (gesnipperd)
  • 2 el korianderpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Zo maak je ze:

  1. Kook 450 ml water
  2. Meng het lamsgehakt met de ui, de knoflook, de peterselie, de munt, het korianderpoeder en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Rol er met vochtige handen balletjes van.
  3. Bak de balletjes rondom in boter en steek ze afwisselend met de olijven op een houten prikker.
  4. Meng ondertussen de couscous met 2 el olijfolie en overgiet hem met het kokend water. Dek af en laat 5 minuten zwellen.
  5. Roer de couscous los met een vork en meng hem met de peterselie, de munt en de abrikozen. Breng op smaak met peper en zout en serveer de couscous bij de spiesjes.

Bron: Libelle-lekker.be

Lees ook: 

Recept: zomerstamppot met gegrilde kip

Recept: couscoussalade met lam en granaatappel

Recept: Spaghetti aglio, olio e peperonico

Shoppen is altijd een goed idee