Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: snelle koolrolletjes met gehakt en peterselie

Recept: snelle koolrolletjes met gehakt en peterselie

Thuis & wonen
Recept: snelle koolrolletjes met gehakt en peterselie

Met dit mooie weer hebben wij écht geen zin om uren in de keuken te staan, maar natuurlijk willen we wel een goede maaltijd op ons bord hebben liggen ’s avonds. Daarom delen we vandaag een receptje, wat weinig tijd kost, maar héérlijk smaakt.

Lees ook: Recept: Snelle pizza wrap

Koolrolletjes met gehakt en peterselie

Ingrediënten voor vier personen.

Wat heb je nodig?

 

  • 100 g broodkruimels
  • 500 g gehakt half om half
  • 1 groene kool (of witte)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 2 el ghee
  • 2 el peterselie ((gehakt))
  • peper en zout

En zo doe je het!

  1. Snipper de ui fijn. Hak de peterselie. Maak de buitenste, grote koolbladeren los. Blancheer de koolbladeren 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en laat ze drogen op een schone theedoek.
  2. Snijd met een scherp mes de dikke middennerf weg. Laat het broodkruim weken in een kopje water.
  3. Fruit de uisnippers in de olie. Vermeng met de peterselie, het uitgeknepen broodkruim en het ei. Doe het mengseltje bij het gehakt en kneed het goed door. Kruid het eventueel met peper en zout.
  4. Leg telkens twee koolbladeren plat op het werkvlak, zodat ze elkaar een beetje overlappen. Schep er een lepel van het gehaktmengsel op. Rol zo stevig mogelijk op en bind vast met een stukje keukentouw.
  5. Stoom de koolrolletjes 20 minuten boven een bodempje water. Bak ze vervolgens kort in een koekenpan, in de geklaarde boter.

Enjoy!

Bron: CookLoveShare

 

Shoppen is altijd een goed idee