Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Culinair hoogstandje: zo maak je een overheerlijke vegan pasta pesto met gegrilde tomaatjes

Culinair hoogstandje: zo maak je een overheerlijke vegan pasta pesto met gegrilde tomaatjes

Thuis & wonen
Culinair hoogstandje: zo maak je een overheerlijke vegan pasta pesto met gegrilde tomaatjes

Uren in de keuken staan en gerechten bedenken voor familie en vrienden, het is de grootste hobby van regisseur, schrijver en actrice Sanne Vogel. Een kookboek kon dus niet langer uitblijven. Haar recepten in ‘De vier seizoenen van Vogel’ zijn superlekker, en daarnaast plantaardig, seizoensgebonden en lokaal. Dat smaakt nóg beter!

Recept: vegan pasta pesto met gegrilde tomaatjes

Voor 4 personen | Bereiden 20 minuten

Pasta pesto kun je als veganist helaas niet vaak in een restaurant bestellen omdat er Parmezaanse kaas in de pesto zit. In deze plantaardige variant mist niemand die. Als het midden in de zomer basilicumtijd is, eten wij dit bijna elke dag. En ik maak een grote voorraad basilicumolie die ik in de vriezer bewaar. Dit gerecht is ook nog eens supersimpel.

De tekst gaat verder onder de foto.

Pasta pesto

Benodigdheden:

Voor de vegan basilicumpesto:

  • 40 g verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 50 g ongezouten, ongebrande cashewnoten
  • 25 g pijnboompitten
  • 3 el edelgistvlokken
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • Zeezout

Voor de pasta:

  •  12 trostomaatjes, aan de tak
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 400 g gedroogde spaghetti
  • zonnebloemolie
  • 100 g snijbonen, in plakjes

Extra nodig:

  • Keukenmachine of vijzel

Bereiding:

  1. Verhit de oven tot 220 °C
  2. Meng basilicum, knoflook, cashewnoten, pijnboompitten en edelgistvlokken in de keukenmachine tot een grove pesto.
  3. Voeg de olijfolie toe en meng nog eens goed. Proef en voeg naar smaak zeezout toe.
  4. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
  5. Rooster ze circa 15 minuten in de oven.
  6. Kook de spaghetti.
  7. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan.
  8. Bak de snijbonen met een snuf zout 4-5 minuten op hoog vuur.
  9. Meng de bonen en de pesto door de spaghetti.
  10. Schep de pasta op de borden en leg er een takje tomaatjes op.

Lees ook
Culinair hoogstandje: heerlijke recepten voor de mooiste taarten en cakes!

Meer vegan recepten van Sanne Vogel

Plantaardig, seizoensgebonden en lokaal, Sanne’s kookboek staat vol inspirerende gerechten én verhalen. Een ode aan groenten en de lokale producenten. € 32 fontaineuitgevers.nl – auteur Sanne Vogel, fotografie Jakob van Vliet.

De rest van de recepten in lees je in Flair 16-2021. Deze ligt t/m 27 april in de schappen. Wil je ‘m (na)bestellen? Dat kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sanne Vogel (@sannevogel)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sanne Vogel (@sannevogel)

Shoppen is altijd een goed idee