Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: kokostaart

Recept: kokostaart

Thuis & wonen
Recept: kokostaart

Ben jij ook dol op de smaak van kokos? Dan ga je van dit recept heel blij worden! Een taart met kokos en witte chocolade, mmmmmm! Doe ons nog maar een stukje!

Dit heb je nodig (voor 8 personen):

  • 250 ml kokosmelk
  • 1 rol kruimeldeeg
  • boter
  • 100 gram witte chocolade
  • 3 eierdooiers
  • 155 gram suiker
  • 30 gram maïszetmeel
  • snufje zout
  • 250 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 6 el geraspte kokos

Zo maak je de kokostaart:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter de taartvorm en leg er het deeg in. Bedek met een vel bakpapier, doe er een steunvulling in en bak de taartbodem 15 min. blind. Haal de steunvulling eruit en bak nog 10 à 15 min. verder, tot de bodem gaar is en mooi goudbruin. Laat de taart- bodem afkoelen op een rooster.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie, bestrijk de taart ermee en laat opstijven.
  3. Zet een ruime kom met een zeef klaar. Klop de eidooiers met 125 g suiker, het maïszetmeel en zout los in een kom. Breng de melk en kokosmelk aan de kook in een pannetje. Giet de kokende melk al kloppend op het eimengsel. Klop tot een homogene massa. Giet alles weer in het pan- netje en laat op een zacht vuur indikken zonder te koken. Als je op de achterkant van een lepel een lijn kunt trekken die niet meteen dichtloopt, is de crème klaar. Roer geregeld om.
  4. Giet de crème in de taartbodem, strijk de bovenkant glad. Laat de taart afkoelen.
  5. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en verdeel in een dikke laag over de taart. Rooster de kokosvlokken in een droge pan en bestrooi er de taart mee.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Deze oreo karameltaart is hemels en super easy om te maken!

WOW: Dit zijn de mooiste Harry Potter-bruidstaarten!

Recept Mieke: cacaoballetjes met hazelnoot en kokos

Shoppen is altijd een goed idee