Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: kip & scampi’s met tomaat-amandelsaus

Recept: kip & scampi’s met tomaat-amandelsaus

Thuis & wonen
Recept: kip & scampi’s met tomaat-amandelsaus

In het weekend kan het nog wel eens lekker zijn je een beetje uit te sloven in de keuken. Tuurlijk, een pasta’tje is zo gemaakt en smaakt altijd goed, maar je kunt ook uitpakken met iets speciaals. Zoals deze goedkope variant op de klassieke surf & turf. In plaats van biefstuk gebruik je een kipfiletje: kost minder en is minstens net zo lekker.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 500 g scampi’s
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g amandelpoeder
  • 250 ml rode wijn
  • ketchup
  • kerriepoeder
  • boter
  • peper
  • zout
  • peterselie

Bereidingswijze

Snij de kip in blokjes. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Snij de tomaten in miniblokjes. Pel en snipper de knoflook.
Kruid de kipblokjes met peper, zout en kerriepoeder. Bak ze goudbruin in boter. Schep ze uit de pan en hou ze apart.
Doe er dan de tomaten en de knoflook in en laat even sudderen. Blus met de wijn en schraap de aanbaksels van de kip goed los. Breng de saus op smaak met wat ketchup en laat even koken.
Doe de kip en de scampi’s bij de saus. Laat sudderen tot de scampi’s gaar zijn. Roer er dan het amandelpoeder door en werk af met een beetje gesnipperd groen.

 

Probeer ook:

Bron: Libelle-lekker

Shoppen is altijd een goed idee