Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: kip-aardappelgratin met zuurkool

Recept: kip-aardappelgratin met zuurkool

Thuis & wonen
Recept: kip-aardappelgratin met zuurkool

Dit gerecht is perfect voor een koude winterse avond. Deze heerlijke gratin met kip en zuurkool zal je in een mum van tijd een warm gevoel van binnen geven! 

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 400 gram kipfilet
  • 500 gram zuurkool
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml witte wijn
  • 4 el paneermeel
  • 1 el gesmolten boter
  • 1 kl zoet paprikapoeder
  • 4 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • zout
  • peper

Zo maak je de gratin:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de kipfilets in reepjes. Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in heel fijne plakjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet af, laat ze wat afkoelen en opdrogen.
  3. Plet de jeneverbessen lichtjes en meng ze met de zuurkool en de laurier. Meng het paneermeel met de gesmolten boter.
  4. Vet een ovenschaal in en schik de aardappelen erin. Meng de kip met de zuurkool en schep het mengsel op de aardappelen. Schenk er de bouillon en de wijn bij. Verdeel het paneermeel met de boter erover. Zet 35 minuten in de oven.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Zuurkoolstamppot met appel

De slankere variant op de aardappelgratin

Recept: Ovenschotel met koolvis en venkelpuree

 

Shoppen is altijd een goed idee