Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Prik op stok: zo maak je verrassend lekkere kabeljauw-komkommer-spiesen voor op de barbecue

Prik op stok: zo maak je verrassend lekkere kabeljauw-komkommer-spiesen voor op de barbecue

Thuis & wonen
Prik op stok: zo maak je verrassend lekkere kabeljauw-komkommer-spiesen voor op de barbecue

Verstokt aan worstjes en hamburgers op de barbecue? Probeer eens een spies. Superlekker en ziet er ook nog eens feestelijk uit. Met dit recept maak je kabeljauw met komkommer op een stokje.

Recept kabeljauw-komkommer-spiesen

Voor drie/vier personen | Bereidingstijd: vijftien minuten

Benodigdheden

  • 750 g kabeljauw met vel, in 12 à 16 stukken
  • 1 komkommer
  • 60 ml goede olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • zout
  • peper
  • ½ bosje dille, fijngehakt (à 15 g)
  • rasp van 1 limoen
  • aioli

Overig: satéprikkers of spiesen

Bereiding

  1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijst. Snijd de helften elk in drie schuine stukken en halveer die stukken nogmaals.
  2. Verdeel de stukken komkommer en kabeljauw over drie à vier spiesen. Gebruik per spies twee prikkers, want kabeljauw is een delicate vis die anders snel uit elkaar valt.
  3. Meng de olie met knoflook, zout en peper en bestrijk de spiesen hier royaal mee.
  4. Verwarm de barbecue of grill op middelhoog vuur en gril de spiesen voorzichtig, circa drie minuten per kant. Draai zo min mogelijk.
  5. Bestrooi ze na het grillen met dille en limoenrasp.
  6. Serveer met aioli, partjes limoen en eventueel de overige knoflookolie.

Tip: In dit recept kun je de kabeljauw ook prima vervangen door zalm, garnalen, heilbot of zeeduivel.

Lees ook
Water & vuur: BBQ-recept voor pulpo met chorizo en aioli

Flair Voice

Wil jij elke dag handige huishoudtips van Flair ontvangen? Dat kan! Via de Google Assistent app op je telefoon of je smart speaker kun je nu dagelijks updates ontvangen van Flair, zoals huishoudtips en -tricks en je daily horoscoop. Deze kun je hier direct luisteren. Wil je weten hoe het werkt? Lees hier alles wat je wilt weten over Flair Voice.

Nog meer barbecuerecepten? De rest vind je in Flair’s Zomerboek. Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Heb jij ons heerlijke zomerboek vol leesplezier al in huis? Bestellen kan nog steeds via #linkinbio!🌞 #flairnl #ikhebflair #flairzomerboek

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl) op

Productie & styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Recepten en bereiding: Victor de Launay

Shoppen is altijd een goed idee