Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: kaasfondue met pompoen en champagne

Recept: kaasfondue met pompoen en champagne

Thuis & wonen
Recept: kaasfondue met pompoen en champagne

Dit recept is hét recept voor de herfst. Een onweerstaanbare combinatie van pompoen, kaas en champagne. Kaasfondue op zich is al heerlijk, maar als het uit een pompoen gegeten kan worden smaakt het nog veel beter. Iedereen zal dan ook direct vrolijk worden als je dit op tafel zet. Extra pluspuntje: het gerecht is ook nog eens heel makkelijk te maken. 

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • Kleine pompoen (ongeveer 1 kg)
  • Kaas voor de fondue (bijvoorbeeld gruyère of beaufort)
  • Champagne of andere schuimwijn 100 ml
  • Peper
  • Zout
  • Asperge (geblancheerd om te dippen)
  • Champignon (geblancheerd om te dippen)
  • Krieltjes (geblancheerd om te dippen)

Zo maak je het:

  1. Snij het kapje van de pompoen, verwijder de zaadjes en haal het vruchtvlees er voorzichtig uit zonder de schil te beschadigen. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Breng 750 ml lichtgezouten water aan de kook, doe er de blokjes pompoen bij en laat 30 minuten zachtjes garen.
  3. Snij de korst van de kaas en rasp ’m fijn.
  4. Mix de pompoen met het water goed fijn. Voeg er de kaas en de champagne aan toe en roer tot de kaas volledig gesmolten is.
  5. Giet de fondue in de uitgeholde pompoen en breng op smaak met flink wat peper. Geef er de geblancheerde groenten bij om te dippen.Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Wat is blancheren? En nog meer kooktermen!

Recept: pompoenrisotto

Hartige taart met pompoen en paprika

 

 

Shoppen is altijd een goed idee