Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Heerlijk voor bij de borrel of barbecue: Italiaanse crostini met auberginespread

Heerlijk voor bij de borrel of barbecue: Italiaanse crostini met auberginespread

Thuis & wonen
Heerlijk voor bij de borrel of barbecue: Italiaanse crostini met auberginespread

Deze home made gepofte auberginespread naar recept van Oil & Vinegar is het lekkerste smeersel van de zomer. Als de aubergine gepoft is, meng je het vruchtvlees met verse peterselie, gedroogde pastakruiden, rodewijnazijn, extra vierge olijfolie en een flinke snuf zeezout. Serveer op een knapperige ciabatta.

Lees ook: Heerlijk seizoensrecept: pasta met mosselen en spek

Ingrediënten (voor 4 personen):

Bereiding:

  1. Verwarm de barbecue en leg de aubergine er in zijn geheel (met schil en al) op. Pof de aubergine ongeveer 35 minuten tot hij zacht is en keer regelmatig.
  2. Laat hem een beetje afkoelen en haal de schil eraf. Pluk de peterselieblaadjes en hak ze fijn.
  3. Meng de aubergine, gehakte peterselie, Preparato per Pasta Arrabbiata, rodewijnazijn, 40 ml Extra Vierge Olijfolie en een snuf zeezout. Laat de auberginespread afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Snij de ciabatta in plakken en besprenkel met de rest van de Bonsecco Extra Vierge Olijfolie. Rooster de sneetjes op de barbecue tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben.
  5. Serveer de ciabattasneetjes en auberginespread apart van elkaar: zo blijft het brood lekker knapperig.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron/beeld: Oil & Vinegar

Shoppen is altijd een goed idee