Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept | Indiaas gerecht

Recept | Indiaas gerecht

Thuis & wonen
Recept | Indiaas gerecht

Ben je gek op Indiaas eten? Dat kun je ook gewoon zelf maken, zonder uren in de keuken te hoeven staan. Van bloemkool met kokos tot gefrituurde vis, en beide met de lekkerste smaakmakers. En dan dat tóetje..!

Platkop-pakora’s (gefrituurde vis)

Voor 4 personen in combinatie met andere gerechten

Beeld-4-header

 

Dit heb je nodig:

* Sap van 1 limoen

* ½ tl gemalen kurkuma

* ½ tl gemalen komijn

* 2 tl fijngeraspte gember

* 4 tenen knoflook, geperst

* 800 g platkopfilets, elk in 3 stukken

* 60 g kikkererwtenmeel (besan)

* 3 el rijstbloem

* 2 tl korianderzaad, fijngestampt

* ½ tl rood chilipoeder

* zonnebloemolie of andere neutrale olie om in te frituren

* zaadjes van ¼ granaatappel

* venkelloof

* groene chutney

 

Zo maak je het!

Meng het limoensap met de kurkuma, komijn, gember en knoflook en wrijf de visfilets ermee in. Laat 20 minuten marineren. Meng intussen het kikkererwtenmeel in een platte bak met de rijstbloem, het fijngestampte korianderzaad en de chilipoeder. Rol de visfilets erdoor. Vul een wok of pan met dikke bodem voor een derde met olie en verhit tot 180 °C of tot een blokje brood in 15 seconden goudbruin is. Frituur de stukjes vis in 4 tot 5 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit het vet en laat op een stuk keukenpapier uitlekken. Garneer de stukjes vis met granaatappelzaadjes en plukjes venkelloof. Geef er een bakje groene chutney bij.

 

Beeld-boek-headerAlle recepten en beelden komen uit het boek Uit India, Kumar & Suba Mahadevan € 29,95, Good C

Shoppen is altijd een goed idee