Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept | Indiaas gerecht

Recept | Indiaas gerecht

Thuis & wonen
Recept | Indiaas gerecht

Ben je gek op Indiaas eten? Dat kun je ook gewoon zelf maken, zonder uren in de keuken te hoeven staan. Van bloemkool met kokos tot gefrituurde vis, en beide met de lekkerste smaakmakers. En dan dat tóetje..!

Vellai porrial (bloemkool met kokosnoot)

Voor 4 personen in combinatie met andere gerechten

Beeld-2-header
Dit heb je nodig:

* 600 g bloemkoolroosjes

* 100 g dubbel gedopte tuinbonen

* 3 el gingili (neutrale sesamolie)

* ¼ tl zwart mosterdzaad

* ⅛ tl asafoetida

* 1 tl split urad dhal (zwarte linzen)

* 1 tl split chana dhal

* 2 gedroogde rode pepers, in de lengte gesplitst, zonder zaadjes

* 2 groene pepers, zonder zaadjes, fijngesnipperd

* 4 sjalotten, in dunne ringen gesneden

* 40 g vers geraspte kokos

* 30 gedroogde gebakken curryblaadjes, als garnering

 

Zo maak je het!

Kook de bloemkoolroosjes 5 tot 7 minuten in 1 liter gezouten kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen. Breng het water opnieuw aan de kook, doe de tuinbonen erin en laat ze in 4 minuten koken. Giet af en zet opzij. Verhit de gingili in een wok op matig vuur. Doe de mosterdzaadjes en asafoetida erbij en bak 20 seconden. Doe de urad en chana dhal erbij en bak ze goudbruin. Voeg eerst de rode en groene peper en 1 minuut later de sjalotjes toe. Bak 4 tot 5 minuten op zacht vuur tot ze zacht zijn. Laat ze niet bruin worden. Doe de bloemkool en tuinbonen erbij. Laat 5 minuten met deksel koken om de specerijen goed te laten intrekken. Roer tot slot de geraspte kokos erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Garneer met de gebakken curryblaadjes.

 

Beeld-boek-headerAlle recepten en beelden komen uit het boek Uit India, Kumar & Suba Mahadevan € 29,95, Good C

Shoppen is altijd een goed idee