Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Homemade pizza met 3 varianten beleg

Recept: Homemade pizza met 3 varianten beleg

Thuis & wonen
Recept: Homemade pizza met 3 varianten beleg

Dit recept voor pizzadeeg is relatief eenvoudig. Met de originele Italiaanse pizzabloem en een goede extra vierge olijfolie ben je verzekerd van een uitstekende bodem. Een goede pizzabodem is krokant en luchtig tegelijk. Niet hard, maar ook niet zacht. Mooi dun en beslist niet vochtig, ook niet in het midden. En oogstrelend goudbruin van kleur. Met dit recept voor pizzadeeg van olijfolie-autoriteit Oil & Vinegar en drie belegvariaties kun je de perfectie nastreven…

Zelf pizzadeeg maken

Voorbereidingstijd: 90 minuten

Aantal personen: 1 persoon

Ingrediënten

Bereiding
Los de gist op in het water en meng het met de pizzabloem en het zout. Voeg olijfolie toe en kneed hier een deeg van. Laat 90 minuten rijzen onder een vochtige theedoek voor verdere verwerking.

Pizza 1: verdure & crudo
Als je van groenten houdt, moet je beslist deze pizza klaarmaken. De paprika, courgettes en aubergines voorzie je eerst van prachtige, donkerbruine grillstrepen alvorens ze op de pizzabodem te leggen. En daarna geef je de groenten een prachtig contrast met geurige Parmaham en boterzachte mozzarella…

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5-10 minuten
Aantal personen: 1 persoon

Ingrediënten

Bereiding
Verwarm een grillpan op het vuur. Snijd de rode puntpaprika in repen en de courgette en aubergine in plakken. Besmeer de groenten met een beetje olijfolie, voeg wat zout en peper toe en grill alles in de pan tot mooie grilllijnen zichtbaar worden. Verwarm een oven voor op 225 graden. Rol het pizzadeeg uit tot een dunne plak en plaats deze op een bakplaat of bakpapier. Besmeer de bodem dun met de Crema di Peperoni. Bestrooi de pizza met de geraspte mozzarella of kaas en de Erbe Miste per Pizza. Plaats hier de parmaham en gegrilde groenten op. Bestrooi vervolgens met de Basil & Garlic Seasoning. Bak de pizza af in de oven tot de bodem goudbruin en krokant is. Afhankelijk van de oven zal dit 5-10 minuten duren.

Pizza 2: Caprese
De pizza caprese is eigenlijk genoemd naar de insalata caprese: een salade van het Italiaanse eiland Capri met mozzarella, tomaten en basilicum. Heerlijke vegetarische pizzavariant.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5-10 minuten
Aantal personen: 1 persoon

Ingrediënten

Bereiding
Verwarm een oven voor op 225 graden. Snijd de cherrytomaten doormidden. Pluk de bladeren van de basilicum en scheur ze in kleinere stukken. Rol het pizzadeeg uit tot een dunne plak en plaats deze op een bakplaat of bakpapier. Besmeer dun met de Salsa della Mamma en doe de cherrytomaatjes, Pomodoro della Mamma, Pesto Genovese en buffelmozzarella erop. Bak de pizza af in de oven tot de bodem goudbruin en krokant is. Afhankelijk van de oven zal dit 5-10 minuten duren. Besprenkel de nog warme pizza met basilicum en maak af met basilicumolijfolie voor extra smaak.

Pizza 3: Della Mamma
Een heerlijke pizzavariatie genereus belegd met mozzarella, olijven, champignons, artisjokken en gekookte ham en bestrooid met een geurig pallet aan kruiden.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5-10 minuten
Aantal personen: 1 persoon

Ingrediënten

Bereiding
Verwarm een oven voor op 225 graden. Snijd de artisjokharten doormidden en de champignons in dunne plakken. Rol het pizzadeeg uit tot een dunne plak en plaats deze op een bakplaat of bakpapier. Besmeer de bodem dun met Salsa della Mamma en bestrooi met mozzarella en Erbe Miste per Pizza. Plaats vervolgens de artisjokken, champignons, gekookte ham en olijven. Bak de pizza af in de oven tot de bodem goudbruin en krokant is. Afhankelijk van de oven zal dit 5-10 minuten duren. Besprenkel de nog warme pizza met Pizzolio voor extra smaak.

Over Oil & Vinegar
Oil & Vinegar is de absolute autoriteit op het vlak van olijfolie en azijn. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Nederlandse bedrijf dat in 1999 werd opgericht heeft eigen gaarden, ontwikkelt eigen blends en eigen recepturen. Oil & Vinegar heeft nu meer dan winkels over de hele wereld. Hier vind je naast een uniek assortiment olijfolie en azijn, diverse lokale schatten uit de mediterrane streek. Alles op ambachtelijke wijze gemaakt met pure ingrediënten en aandacht. De lekkerste producten met de mooiste verhalen, van pasta’s tot sauzen, kruiden en zoetigheden. Alles voor food lovers, om cadeau te geven of om samen van te genieten. Kijk voor meer informatie op www.oilvinegar.com.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

 

Shoppen is altijd een goed idee