Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: homemade mueslirepen

Recept: homemade mueslirepen

Thuis & wonen
Recept: homemade mueslirepen

Rond half 4 ‘s middags begint je maag te rammelen en heb je zin in zoet. Chocola, koekjes, drop en het liefst allemaal tegelijk. Herkenbaar? Om de lekkere trek te stillen, maar wél verantwoord bezig te zijn, kun je deze mueslirepen meenemen!

Op deze manier stil je wel je zoete trek, maar krijg je niet allerlei suikers en andere toevoegingen binnen. Je maakt deze mueslirepen in een handomdraai zelf!

Homemade mueslirepen

Recept voor 12 repen

Wat heb je nodig?

  • 30 g bloem
  • ½ kl kaneel
  • 300 g havervlokken
  • 80 g rozijnen
  • 185 g donkere basterdsuiker
  • 50 g sesamzaden (geroosterd)
  • 50 g amandelen
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 30 g amandelpoeder
  • 75 g honing
  • 100 g rietsuikersiroop
  • 200 g boter
  • olie

En zo doe je het!

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 170 °C.

Bekleed een bakvorm van 20×30 cm met bakpapier (ook de randen) en bestrijk met olie. Meng de bloem met de kaneel, havervlokken, rozijnen, bruine suiker, zonnebloempitten, amandelen en het amandelpoeder.

Smelt de boter en meng met de rietsuikersiroop en de honing. Doe het bij het bloemmengsel.

Verdeel de muesli over de vorm en druk een beetje aan. Zet 25 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen en snij in repen. Enjoy!

Recept via Libelle-Lekker.

Zin in nog meer zoet?

Shoppen is altijd een goed idee