Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Herfstsalade met peer en radicchio

Recept: Herfstsalade met peer en radicchio

Thuis & wonen
Recept: Herfstsalade met peer en radicchio

Wie dacht dat een frisse salade enkel voor de zomer was, heeft het helemaal mis. Wij geven je een receptje dat je ook in de herfst kan maken en waarvoor je geen professionele chef-kok hoeft te zijn. Serveer het bij de lunch of gebruik het als voorgerecht bij een driegangenmenu. Smakelijk!

Dit heb je nodig:

  • 1 stronkje radicchio
  • 1 stronkje witloof
  • 1 handje veldsla
  • 2 peren
  • sap van 1 citroen
  • 6 el amandelschilfers
  • 150g yoghurt natuur
  • 0,5 kl mosterd
  • 1 kl honing
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Zo maak je het:

  1. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof. Spoel en droog de sla. Spoel en snipper de radicchio en het witloof.
  2. Spoel de peren, snij ze in fijne partjes. Besprenkel ze met
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  4. Meng de sla met de radicchio en het witloof. Garneer met de peren en de amandelschilfers. Serveer de dressing er apart bij.

Recept: Libelle-lekker.be

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee