Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept | Heerlijke linzencurry

Recept | Heerlijke linzencurry

Thuis & wonen
Recept | Heerlijke linzencurry

Zelf linzencurry maken? Zo doe je dat!

Na een lange boswandeling of een schaatsfestijn is het heerlijk om op te warmen met een linzensoep. Maar wist je dat je met linzen ook een linzencurry kunt maken? Oftewel een Indiase dahl, waarin bijvoorbeeld gember en korianderblad zit.

FoodHeader

Dit heb je nodig:

* 1 ui

* 1 zoete aardappel (yam, +/- 350 gr)

* 1 rode Spaanse peper

* 150 gr rode linzen

* zout

* 2 eetlepels olie

* 1/2 eetlepel kerriepoeder 1

* teentje knoflook

* 1 zakje kerriesauspoeder

* 1/2 dl koffieroom

* 10 takjes verse koriander of peterselie

Zo maak je het!

Pel en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes. Was de peper en snijd hem in reepjes. Was de linzen. Kook de linzen in ruim water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Verhit de olie in een hapjes- of braadpan en bak de ui, de kerrie, de zoete aardappel en de Spaanse peper ongeveer 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg 3 dl water toe en kook de aardappel, met de deksel op de pan, in ongeveer 15 minuten gaar. Roer het sauspoeder erdoor. Giet de linzen af en schep ze door de curry. Roer de koffieroom erdoor en knip de koriander erboven fijn. Geef er parata’s en komkommer bij.

Bron recept: Indiaweb

Bron foto: Pinterest

Shoppen is altijd een goed idee