Zin in zalig zoet, maar probeer je een tikkeltje gezonder te leven? Kies dan de gulden middenweg met deze havermuffins. Mét suiker, maar wel gemaakt van havervlokken. Daardoor zijn deze muffins licht verteerbaar, maar wel ontzettend lekker. Ook ideaal voor de kids!
Havermuffins met banaan en hazelnoot.
Ingrediënten voor 12 muffins.
Wat heb je nodig?
- 200 g havervlokken
- 80 g zachte boter
- 30 g griessuiker
- 2 el vloeibare honing
- 1 banaan
- 30 g hazelnoten (gehakt)
- chocoladekoffiebonen
- zout
En zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinblik.
klop de boter met de suiker tot een witte, schuimige massa. klop er dan de honing door. meng met de havervlokken en een snuifje zout.
Pel de banaan en snijd deze in plakjes. Doe ze samen met de nootjes bij het beslag en meng. Verdeel het beslag over de vormpjes en zet ze 20 minuten in de oven.
Test met een prikker of de cakejes droog zijn. Laat afkoelen op een rooster.Garneer de muffins met koffieboontjes van chocola en eventueel nog een snuifje havervlokken.
Enjoy!
Recept via Libelle-Lekker.
Lees ook:
- 8 ontbijtmythes ontkracht
- 7 trucjes voor in de keuken waar je heel makkelijk gezonder door gaat eten
- Zien: goddelijke nieuwe trend van zoete-aardappeltoast