Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: havermouttaart met bosbessen

Recept: havermouttaart met bosbessen

Thuis & wonen
Recept: havermouttaart met bosbessen

Zin in zoet, maar geen zin in een saai plakje cake? Probeer dan deze havermouttaart eens. Nét even anders dan anders, verrassend met fruit en fingerlicking good! 

Havermouttaart met bosbessen

Recept voor 6 personen

Wat heb je nodig?

  • 250 g havermout (200 g voor taart, 50 g voor crumble)
  • 125 g amandelen
  • 80 g rietsuiker
  • 125 g gesmolten boter
  • 250 g bosbessen (evt. diepvries)
  • 250 g braambessen (evt. diepvries)
  • 1 el suiker
  • 1 el boter
  • taartvorm diameter 23 cm

En zo doe je het!

Gebruik je diepvriesfruit? Laat dat dan eerst ontdooien in een vergiet.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de noten in een pan zonder vetstof. Doe ze met de havermout, de rietsuiker en de gesmolten boter in de keukenmachine en mix tot een kruimelig deeg.

Doe het deeg in een taartvorm met antiaanbaklaag en duw goed aan op de bodem en langs de randen. Dat gaat het beste met de bolle kant van een lepel.

Verdeel het fruit over het deeg. Bak de taart 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin is. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm voor je hem uit de bakvorm haalt.

Doe intussen de havermout voor de crumble in een pan met de suiker en de boter. Laat lichtjes karameliseren. Strooi de crumble over de taart. Lekker koud of lauw, met een bolletje ijs erbij, bijvoorbeeld.

Nog meer lekkers maken?

Bron: Libelle-Lekker

Shoppen is altijd een goed idee