Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Sun proof recept: havermoutwafel met vers zomerfruit

Sun proof recept: havermoutwafel met vers zomerfruit

Thuis & wonen
Sun proof recept: havermoutwafel met vers zomerfruit

In Californië weten ze wel hoe ze de zomer op je bord (en in je glas) toveren. Met dit recept voor een havermoutwafel met vers zomerfruit is het very easy om die summer vibes naar hier te halen.

Havermoutwafel met zomerfruit

Voor: vier personen
Bereiding: vijftig minuten
Dit is een glutenvrij recept

Nodig:

  • 95 g quinoa
  • 85 g gesneden havermout of bulgur van haver
  • 1 tl zout
  • 120 g haverbloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 4 grote eieren, gesplitst
  • 400 ml ongezoete kokosmelk uit blik
  • 60 ml ahornsiroop, plus extra om te serveren (optioneel)
  • 60 g gesmolten en afgekoelde boter, plus wat om in te vetten

Voor de garnering

  • 160 ml kokosroom
  • Zomerfruit, in plakjes
  • Geroosterd zwart sesamzaad
  • Geroosterde hazelnoten

Extra nodig

  • Wafelijzer

Lees ook
Zalig recept: sandwich met (wilde) asperges, avocado en groene mayonaise

Bereiding

  1. Rooster de quinoa op middelhoog vuur drie tot vijf minuten in een kleine steelpan, tot de aroma’s vrijkomen.
  2. Voeg de havermout of bulgur, 350 ml water en het zout toe.
  3. Dek de pan af en laat vijftien minuten sudderen.
  4. Schep alles op een groot bord en laat tot kamertemperatuur afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor tot 110 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Meng in een kom de haverbloem, het bakpoeder en het gemberpoeder. Klop in een maatbeker de eiwitten stijf en zet apart.
  7. Doe de eidooiers, de kokosmelk, de ahornsiroop en de boter in een keukenmachine en klop één minuut op middelhoge snelheid, tot je een glad mengsel hebt.
  8. Voeg de afgekoelde havermout of bulgur toe en klop nog één minuut.
  9. Schraap de wanden van de kom van de keukenmachine schoon, voeg het haverbloemmengsel toe en klop nog één minuut, tot je een glad beslag hebt.
  10. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en meng voorzichtig met een spatel.
  11. Vet het wafelijzer in en verwarm het voor.
  12. Giet voldoende beslag in het wafelijzer en bak de wafel zeven tot acht minuten, tot de wafel knapperig en mooi goudbruin is.
  13. Leg de wafel in de voorverwarmde oven om hem warm te houden. Herhaal tot alle wafels zijn gebakken.
  14. Klop de kokosroom stijf en serveer de wafels met een flinke eetlepel kokosroom. Garneer de wafels met het fruit, het sesamzaad en de hazelnoten.

Let’s go California

Meer heerlijke recepten, geïnspireerd op Californië, vind je in het boek California dreamin’ van Vivian Lui. € 25,95, goodcook.nl.

De rest van de recepten vind je in Flair 25-2020. De editie ligt t/m 23 juni in de schappen. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Shoppen is altijd een goed idee