Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Hasselbackaardappels

Recept: Hasselbackaardappels

Thuis & wonen
Recept: Hasselbackaardappels

Zweer jij bij de typische drie-eenheid aardappels, vlees of vis en groente? Dan is dit gerecht zeker iets voor jou! Geef je prakje net iets anders met deze smaakvolle aardappels. Tip: ook heerlijk bij de barbecue.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • boter
  • grof zeezout
  • peper
  • zout
 Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Was de aardappelen goed. Snij ze met een scherp mes in kleine plakjes, maar snij ze niet helemaal door.
3. Pel de knoflook en snij ‘m in dunne plakjes. Stop ze tussen de schijfjes aardappel.
4. Kruid met peper en zout en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en leg op elke aardappel nog een beetje boter.
5. Bak ze in 35 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
6. Haal ze uit de oven en bestrooi ze met geraspte parmezaan.
7. Zet opnieuw 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi vlak voor het serveren met grof zeezout.
Probeer ook:

Shoppen is altijd een goed idee