Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: hartige appeltaart met reblochon en tijm

Recept: hartige appeltaart met reblochon en tijm

Thuis & wonen
Recept: hartige appeltaart met reblochon en tijm

Taarten bakken is één van onze lievelingsbezigheden: het hoeft helemaal niet lastig te zijn, het huis ruikt direct overheerlijk en het resultaat is in de meeste gevallen niet te versmaden. Toch heeft zelfs de grootste zoetekauw niet altijd zin in zo’n suikerbommetje. Daarom dit recept voor een hartige appeltaart met reblochon en tijm.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 appels (goudrenette)
  • ½ reblochonkaas
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 6 takjes tijm
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een taartvorm met bakpapier en leg er het bladerdeeg in. Prik er met een vork gaatjes in. Zet even in de koelkast.

Snij de kaas in blokjes. Schil de appels, snij ze in plakjes en schik ze op het deeg. Verdeel er de kaas over.

Klop de eieren los met de room. Rist de tijmblaadjes van de takjes en doe ze erbij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

4 Giet het eimengsel over de taart en zet 50 minuten in de oven. Serveer lauwwarm.

 

Probeer ook:

Bron: Libelle Lekker

Shoppen is altijd een goed idee