Snel, makkelijk, licht, lekker en vegetarisch: vanavond eet je pizza.
Porties: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Dit heb je nodig
- gezeefde tomaten
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 koffielepel oregano
- peper en zout
- pizzadeeg
- light mozzarella
- 2 ontvelde tomaten
- Parijse champignons
- halve rode paprika
- halve courgette
- handje verse kruiden zoals basilicum, platte peterselie, munt, rozemarijn
- handje rucola of raketsla
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de gezeefde tomaten, de tomatenpuree en de oregano in vijf minuten in een kleine pan, zodat er een dikke saus ontstaat. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Verdeel de tomatensaus over het pizzadeeg en verdeel er stukjes mozzarella over. Snijd de groenten in schijfjes en leg ze op de pizza. Bak vijftien tot twintig minuten in de oven tot de pizza knapperig is. Werk af met de verse kruiden en de rucola.
Tip: Deel een pizza en eet er een grote salade bij.