Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: groene asperges en tuinbonen met ei

Recept: groene asperges en tuinbonen met ei

Thuis & wonen
Recept: groene asperges en tuinbonen met ei

Asperges zijn ontzettend lekker om te eten, vooral in combinatie met ei! De tafel ziet er met verse groene asperges gelijk erg feestelijk uit, dus probeer dit gerechtje gauw eens uit. Het heeft net iets meer voorbereiding nodig dan een simpele stamppot, maar is zeker de moeite waard. Eet smakelijk!

Groene asperges en tuinbonen met ei

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 300 g tuinbonen (diepvries)
  • 200 g groene asperges
  • 2 kleine spitskool (de blaadjes)
  • 4 eieren
  • azijn
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 2 el kervel (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • peper
  • zout
  • 50 g havervlokken
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el amandelen (geschaafde)
  • ½ el esdoornstroop
  • 2 el olijfolie

En zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ingrediënten voor de crumble. Leg het mengsel op een bakplaat en rooster het 15 à 20 minuten. Laat afkoelen.

Blancheer de tuinbonen 1 à 2 minuten in lichtgezouten water en laat ze schrikken onder koud water. Diepvriesbonen hoef je maar een keer te doppen.

Blancheer de asperges 1 à 2 minuten, laat schrikken onder koud stromend water.

Meng de tuinbonen, de asperges en de blaadjes van de little gem. Maak de dres- sing door de ingrediënten te mengen, en giet over de salade.

Breng water aan de kook in een hoge pot en doe er een scheut azijn in. Zet het vuur lager, het water moet net onder het kook- punt blijven. Maak met een lepel een draai- kolk in het water en leg er een ei in. Pocheer het 3 minuten. Neem het met een schuim- spaan uit het water, laat uitlekken en doe hetzelfde met de andere 3 eieren.

Verdeel de salade over 4 borden, leg er telkens een gepocheerd ei op, werk af met de crumble en serveer.

Recept via Libelle-Lekker.

Dit zijn erg lekkere desserts voor na dit gerecht!

 

 

 

Shoppen is altijd een goed idee