Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: gezonde pizza van knolselderij

Recept: gezonde pizza van knolselderij

Thuis & wonen
Recept: gezonde pizza van knolselderij

Pizza waar je zonder schuldgevoel heel veel kan eten, bestaat dat? Ja dat bestaat! Pizzabodems gemaakt van groentes zie je tegenwoordig steeds meer langskomen. Zo schreven we eerder al over de pumpkin pizza en de minipizza van aubergine. Deze pizza van knolselderij is ook zo’n gouden vondst! Heerlijk, gezond en heel makkelijk!

Dit heb je nodig (voor 4 personen): 

  • 1 kleine knolselderij
  • 2 plakken gekookte ham
  • 125 gram champignons
  • 8 olijven
  • 150 ml passata
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 kl geraspte oregano
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 150 gram rucola
  • 1 el olijfolie

Zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselderij, snij ‘m in plakken van 1 cm dik. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met oregano, peper en zout.
  2. Bak de knolselderij 10 à 15 minuten in de oven.
  3. Snij de champignons in plakken, de ham in reepjes en de olijfen in ringen. Beleg de plakken knolselderij met tomatenpassata, champignons, ham, olijven en geraspte kaas.
  4. Zet opnieuw 10 à 15 minuten in de oven of tot de kaas mooi gesmolten is.
  5. Meng in een kom de rucola met olijfolie. Garneer de pizza’s met het rucolaslaatje.

Recept: libelle-lekker.be

 

Shoppen is altijd een goed idee