Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: gezonde havermoutkoekjes voor het ontbijt

RECEPT: gezonde havermoutkoekjes voor het ontbijt

Thuis & wonen
RECEPT: gezonde havermoutkoekjes voor het ontbijt

’s Ochtends geen zin in een boterham met pindakaas of een bakje yoghurt? Probeer dan deze healthy havermoutkoekjes eens. Zonder suiker, zonder boter, maar boordevol smaak.

Ingrediënten (voor 10 stuks)

  • 62,5 g kokosolie
  • een handvol rozijnen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • 125 g havervlokken
  • (Optioneel: vanille-aroma)

Zo maak je de koekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit de kokosolie in een pannetje. Voeg de havervlokken en de rozijnen toe en meng goed.
  3. Haal het pannetje van het vuur, voeg 1 eetlepel honing en 1 ei toe. Meng goed.
  4. Voeg enkele druppeltjes vanille-aroma toe voor meer smaak.
  5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak hoopjes van het beslag.
  6. Bak 15 minuten op 180 graden.

Maak ook:

Shoppen is altijd een goed idee