Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: gevulde taco’s met scampi’s, mangosalsa en yoghurt-koriandersaus

Recept: gevulde taco’s met scampi’s, mangosalsa en yoghurt-koriandersaus

Thuis & wonen
Recept: gevulde taco’s met scampi’s, mangosalsa en yoghurt-koriandersaus

Dit recept is ontzettend verrassend, zomers en exotisch. De combinatie van ingrediënten vormen een ware smaakexplosie in je mond. Dus als je zin hebt in Mexicaans, moet je deze taco’s met een twist zéker even proberen!

Gevulde taco’s met scampi’s, mangosalsa en yoghurt-koriandersaus

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 500 g scampi’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 2 cm gember
  • ½ kl chilivlokken
  • 8 taco’s (schelpen)
  • arachideolie
  • 2 mango’s
  • 5 lente-uien
  • 2 el citroensap
  • 5 pepers (zoete minipepers)
  • 125 g volle yoghurt
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout

En zo maak je deze lekkere taco’s!

Schil de mango’s, snijd ze in blokjes. Snijd de lente-uien in ringen. Laat de pepertjes uitlekken en hak ze fijn. Meng alle ingrediënten voor de salsa.

Maak de yoghurt-koriandersaus. Hak de koriander fijn en meng met de yoghurt en wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

Pel de scampi’s, maak ze schoon. Verwarm wat arachideolie in een pan. Pel en plet de knoflook en doe ‘m in de pan. Rasp er de gember bij en voeg de chilivlokken toe. Doe de scampi’s erbij en bak ze 3 à 5 minuten. Hak de koriander en strooi ‘m erover.

Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul met mangosalsa en scampi’s. Serveer met yoghurtsaus.

Enjoy!

 

Recept via Libelle-Lekker.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee