Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: gevulde courgette met tomaat-amandelpesto en ricotta

Recept: gevulde courgette met tomaat-amandelpesto en ricotta

Thuis & wonen
Recept: gevulde courgette met tomaat-amandelpesto en ricotta

Deze kleine courgettehapjes zijn gevuld met tomaat-amandelpesto en zachte ricotta. Zo gemaakt ook; tien minuutjes op de barbecue en ze zijn klaar om te eten. Dit hapje van Oil & Vinegar is perfecte voor tussen twee gerechten in.

Lees ook: Lekker en slank recept: pasta van courgette met zalm

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 courgettes
  • 1 potje Pesto Gustoso van Oil & Vinegar
  • 250 g ricotta
  • 2 takjes basilicum
  • 4 el paneermeel
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de barbecue voor.
  2. Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 3 cm dik en maak kommetjes van de plakken door ze voorzichtig met een lepeltje uit te hollen.
  3. Pluk de basilicumblaadjes van de takken en hak ze fijn. Meng vervolgens de ricotta, de Pesto Gustoso, de basilicum en het paneermeel door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak.
  4. Vul de courgettekommetjes met het mengsel en gril ze ongeveer 10 minuten op de barbecue.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron/beeld: Oil & Vinegar

Shoppen is altijd een goed idee