Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: gepofte aardappel met garnaaltjes

Recept: gepofte aardappel met garnaaltjes

Thuis & wonen
Recept: gepofte aardappel met garnaaltjes

Dit recept is een echte klassieker, en is perfect als uitgebreide lunch. De combinatie van room met garnaaltjes is heerlijk, dus dit receptje is zeker het proberen waard. Meer zin in een lichte lunch? Dan kun je dit gerecht ook prima eten als voorgerecht of als zomers hoofdgerecht mét frisse salade erbij.

Gevulde aardappel met garnaaltjes

Recept voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • bloemig kokende aardappelen
  • 150 g grijze garnalen
  • 50 g boter
  • 2 dl room
  • 1 el pastis
  • 4 takjes dille (+ wat extra)
  • peper
  • zout

En zo doe je het!

Hak de dille. Pof de aardappelen. Dit doe je door ze eerst 20 minuten met schil te koken. Wrijf daarna de voorgekookte aardappelen in met olijfolie en leg ze op de bovenste gril van de oven of op de barbecue in de zomer tot ze mooi poffen of gerimpeld zijn.

Klop de room met de pastis lichtjes op. Roer er de dille door. Breng op smaak met peper en zout. Maak het kruim van de aardappelen wat los en duw in elke aardappel een klontje boter. Verdeel er de garnalen over en werk af met de dille-room en een plukje dille.

Eet smakelijk!

Zin in nog meer lekkers?

Recept via Libelle-Lekker

Shoppen is altijd een goed idee