Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: gesloten appelvlaai

Recept: gesloten appelvlaai

Thuis & wonen
Recept: gesloten appelvlaai

Het is weekend en dat betekent dat je eindelijk tijd hebt om eens lekker te bakken! Verwen jezelf en je familie en vrienden daarom eens met deze goddelijke appelvlaai! Mmmmm appels, pudding en kaneel, yum! 

Dit heb je nodig (voor 8 personen):

  • 200 gram bloem
  • 50 maïszetmeel
  • 12 gram verse gist
  • 1 eidooier
  • 110 ml lauwe melk
  • 12 gram suiker
  • 5 gram zout
  • 50 gram boter
  • 1 zakje puddingpoeder (vanille)
  • 75 gram suiker
  • 750 ml melk
  • 350 gram appelmoes
  • 2 appels
  • kaneelpoeder
  • handje walnoten (en eventueel rozijnen)
  • grove suiker
  • Optioneel: roomijs om er bij te serveren

Zo maak je hem:

  1. Los de gist op in de melk. Meng de andere ingrediënten voor het deeg, voeg de gist toe en kneed glad. Bol op en laat 30 minuten rijzen. Verdeel het deeg in 2 gelijke bolletjes.
  2. Rol 1 bolletje uit in een beboterde en bebloemde taartvorm en laat opnieuw 20 minuten rusten. Rol met een deegrol het overtollige deeg eraf. Bestrijk de randjes met losgeklopt eigeel.
  3. Verwarm de oven voor op 210°C. Maak de pudding volgens de instructies op de verpakking. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Vul de taart met een laagje pudding en een laagje appelmoes. Bestrooi met de appel stukjes en kaneel. Doe er eventueel walnoten en rozijnen bij.
  4. Rol het tweede bolletje deeg uit en snij het in, leg het mee op de taartvorm en duw de randen aan, rol het overtollige deeg eraf. Bestrijk met losgeklopt eigeel en bestrooi met grove suiker. Bak 45 minuten in de oven.
  5. Serveer de taart lauw met een bolletje ijs.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: Appelcrumble met havermout

Recept: chocolademoussetaart!

Appeltaart zonder kneden

 

Shoppen is altijd een goed idee